maanantai 22. helmikuuta 2016

Tulen kaapista (clickbait-roskaotsikko)

Mauton ja huono otsikko. Niin huono, että tekisi melkein mieli vaihtaa. Mutta en vaihda, koska tämä blogi on mieleni kaatopaikka. Tänne kaadan päästäni ylimääräisen painolastin. Huono juttu täällä on yksi huono juttu vähemmän päässäni.

Öö ja kyllä, tämä tekee sinusta teoriassa roskisdyykkarin – mutta ei siinä mitään pahaa ole, vaan olet erittäin tervetullut dyykkailemaan. Niin, ja ei roskisdyykkaamisessakaan pahaa ole, mutta sen kanssa on syytä olla varuillaan, ettei tule syöneeksi mitään epämääräisyyxiä.

Tykkään teini-äxästä.

Siis ei, tämäkään ei vielä ollut se kuvainnollinen kaapistatuloni. Mutta tykkään kyllä teini-äxästä. SAMALLA TAVALLA KUIN CAPS LOCKISTA. On hauskaa leikitellä asioilla, jotka on syystä tai toisesta sovittu huonoiksi. Samaa teen joskus sarkasmillakin – sanon jotain sellaista, mitä minun ei odoteta tai suoda sanovan. Tästä hyvä esimerkki on, kun tietoisesti hankin TV Shopista erään kuntolaitteen viime viikolla. Pakkohan ostosta oli kehuskella kavereille sillä, että sillä saa kuulemma kiinteät lihaxet ja sixpackin esiin todella nopeasti.

Eipä ollut tuo TV Shop -hommakaan kaapistatuloni. Vaan se tulee seuraavaksi.

Olen soitellut useita kertoja television puhelinpeleihin. Kyllä! Juuri niihin peleihin, joista "kukaan ei koskaan voita mitään" ja joihin soittaminen maksaa sen kaksi euroa per puhelu.

Uskallan sanoa tämän, koska olen legitiimisti masteroinut nuo pelit. Voitan sieltä jatkuvasti rahaa. En paljon, mutta muutaman satasen kuussa. Voittaisin enemmänkin, mutta saa voittaa ainoastaan kolme kertaa kalenterikuussa.

Pääasiassa olen voittanut pieniä potteja, sellaista 50–100 euroa yleensä. Pari kertaa tarttui kuitenkin haaviin astetta isompi potti. Eikä edes millään munkilla, vaan sillä, että onnistuin huijaamaan huijareita. Huoh, pitkähkö tarina, mutta kannattaa lukea.

Siellä on semmoinen automerkkipeli ollut. Haetaan aamuyöstä automerkkiä, jossa on O-kirjain. Jengi tarjoaa Fordia, Talbottia, Toyotaa, Hondaa – vaan vastaus on ollut kertaalleen esimerkiksi Laibao ja Pollycarters. Automerkkejä, joista kukaan ei ole koskaan kuullutkaan.

Läpi linjalle pääsee aika helposti. Se ei ole kynnyskysymys. Isoa osaa näistä automerkeistä ei kuitenkaan meinaa löytää edes Googlesta.

Noh, jekkuna on, että siinä alhaalla on pyörinyt teksti, jossa kerrotaan, että pelaajien ei pitäisi arvata, vaan ratkaista äärimmäisen hankala yhtälö, jota esimerkiksi naapurissani asuva yliopiston matematiikan professori ei lähtenyt edes yrittämään. Tehtävä oli aivan älytön ja siitä sai vastaukseksi numeroita, jotka sitten vastasivat ASCII-järjestelmän kautta kirjaimia.

Noh, päätin etsiä maailmasta henkilön, joka osaisi ratkaista kyseisen yhtälön, joka oli aina sama, paitsi että muuttujat vaihtuivat. Etsin parisen kuukautta silloin tällöin, kunnes löysin sivuston, josta ehkä saattaisi löytää avun. Meinasin etsiä hepun, joka voisi ratkaista yksittäisen tehtävän tarpeeksi nopeasti, mutta veljeni keksi, että mitä jos hankkisin saman tien tyypin, joka kyhää minulle ohjelman, joka osaisi laskea homman.

Päädyin haastattelemaan lukuisia ihmisiä ympäri maailman, kun etsin tyyppiä, joka osaisi tehdä minulle tällaisen ohjelman. Muun muassa eräs yhdysvaltalainen Disneylläkin töissä ollut tyyppi yritti, mutta ei onnistunut. Samoin erään ranskalaisen kanssa olin pitkään jutuissa. Lopulta eräs ukrainalainen janari sai homman hoidettua. Päätin kuitenkin maksaa yhteensä kolmelle tyypille heidän palveluksistaan ylimääräistä rahaa, vaikka ei olisi tarvinnut. Niin hyväntekijä olen!!!!!!!!!!!

Lopulta minulla oli se ohjelma ja kokeilin sitä. Voitin saman tien 3000 euroa automerkillä Popp. Vissiin kolme päivää, niin voitin toisen samanmoisen potin automerkillä Wanda. Tämän jälkeen yhtälö tehtiinkin niin vaikeaksi, että sitä ei tietokone jaksa tai ehdi edes laskea ohjelman aikana.

Nykyään voitan tuolta enää vain pienempiä potteja, mutta helppoa se on minulle kuin heinänteko. Aika jees.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti