maanantai 20. huhtikuuta 2015

Keskusta haluaa keskikaljan pois kaupoista – antaa mennä vaan!

Jatketaanpas tänään poliittisin linjauksin, kun kerran vaali-iltakatsaukseni upposi kansaan kuin häkä! (On muuten melkoisen mauton sanonta tuo – hään (?!) uppoaminen ihmiseen kun kuulostaa sangen kuolettavalta tapahtumalta. Yhtä hyvinhän voisi sitten sanoa, että vaali-iltakatsaukseni upposi kansaan kuin luoti lihaan tai kuin veitsi kylkeen!)

Asiaan. 

Facebookissa on tänään kierrellyt linkki uutiseen, jonka mukaan vaalit vasta voittanut Suomen Suurin Puolue eli Keskusta tahtoo poistaa kolmosoluen kaupoista. Uutinen, kuten kaikki muutkin alkoholinkulutuksen rajoittamiseen liittyvät uutiset aina ja ikuisesti, on herättänyt kansassa närää.

Tässä linkki tuohon kohtalokkaaseen uutiseen: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/77617-keskusta-vahvistaa-tavoitteena-iii-oluen-poisto-kaupoista

On huvittavaa, miten muutamista aiheista nousee yhteiskunnassa haloo tasaisin väliajoin. Alkoholin suurkuluttajat tahtovat pitää kiinni pahasta tavastaan, ja jopa varovainen puhe muutoksesta nostattaa karvat pystyyn ja kylmän hien otsalle. Viekää vaikka vaimo ja lapset, mutta kaljaani ette saa!

Kielisirkus on sitä mieltä, että antaa mennä vaan – kaljat pois kaupoista ja kieltolaki takaisin! Onhan sitä tsuippaa välillä ihan kiva kaataa kitusista alas – sitenhän se on suunniteltu –, mutta isossa mittakaavassa koko myrkyn voisi hävittää vähin äänin koko maasta. Viattoman huvittelun lisäksi alkoholin kittaamisella on kuitenkin seuraavia ikäviä lieveilmiöitä:

1. Alkoholi rappeuttaa terveyden.
2. Ihmiset tekevät kännissä tyhmyyksiä ja tappavat.
3. Useat perheet kärsivät alkoholinkäytöstä.
4. Alkoholi edesauttaa tilannetta, jossa ihmiset eivät opettele olemaan omia itsejään selvinpäin, koska humala on helppo oikotie onneen.

Toisaalta totuus on, että Suomi elää ja kuolee alkoholista. Viinakset ovat iso osa elämäämme ja kulttuuriamme. Masentunut varjoissa kulkeva kansa yksinkertaisesti tarvitsee alkoholia – kun eihän aurinkoakaan voi pullottaa! Helppohan se on saatana Etelä-Euroopassakin, kun päivä paistaa aina ja ultraviolettisäteet värjäävät pigmentin kestovärillä mokanruskeaksi. Toista se on täällä kylmässä pohjolassa, kun rakkauden lisäksi myös ihonväri on ympäri vuoden lumivalkoinen.

Asioita tarkasti punnittuani ja laskettuani olen tullut siihen tulokseen, että ei alkoholia ole tarpeen ehkä kokonaan poistaa – ainakaan vielä. Keskustan idea siirtää oluet Alkoihin on kuitenkin askel parempaan. Tuskin se kuitenkaan kulutusta lisäisikään.

Edit: Jaa tää oli tää vanha uutinen. Noloa! ._.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti