sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Kielisirkuksen vaali-illan poliittinen kannanotto

Luvassa todella räikeä ja tietämätön katsaus eduskuntavaaleihin.

Keskustan maalaiset näyttäisivät voittaneen vaalit. 14 paikkaa enemmän kuin viime vaaleissa. Se on kova saavutus. Ihmiset näemmä kaipaavat lisää landepaukkuja päättämään. Ei muuta kuin heinähatut päähän ja kumpparit jalkaan ja kaskeamaan!

Perussuomalaiset ovat saamassa jatkojytkyn. Vain yksi paikka pudotusta viime kerran jättimenestysvaaleista. Ei auta – on se Soini vaan karismaattinen kaveri. Timppa on suomalaisen duunarikansan kasvot ja puhuu kielellä, jota tavallinen tallaajakin pystyy ymmärtämään. Jotenkin aika vastakkainen hahmo Kokoomuksen huikentelevalle Stubbille. Timo Soini on rehdin oloinen jätkä, joka ei turhia kiertele tai kuvia kumartele. Puolue itsessäänhän on tietysti virallisesti pahojen puolella maahanmuuttokriittisyytensä ja Leijona-paitojensa kanssa.

Stubbin ohjastama rikkaiden puolue Kokoomus on ottamassa kovasti takkiin. Hyväosaisten ja rahan asiaa ajavan puolueen herättämät mielikuvat ovat kyseenalaisia. Suomalaiset perusduunarit kaipaavat Robin Hoodin kaltaista sankaria, eivät rahanahnetta ja ylitrendikästä pääministeriä. Kiiltokuvamaisella Kokoomuksella on silti kannattajansa, eivätkä puolueen puoltajat nuku, sillä opportunismista ja valppaudestahan heille on maksettu tähänkin asti.

SDP:stä en paljon osaa sanoa. Antti Rinteen puolue on kuitenkin yksi illan suurimpia häviäjiä. Melko väritön puolue, josta ei monta mielikuvaa ole jäänyt meikäläisen vähäisellä seuraamisella.

Vihreät on Keskustan lisäksi tämän vuoden suuria menestyjiä. Niin sanotut hyvikset ovat saamassa viisi uutta paikkaa ja torkkupeittoa. Ihmisoikeudet ja tasa-arvoinen avioliittolaki ovat olleet paljon pinnalla ja nostaneet puolueen profiilia. Suvaitsevaisuuden asialla oleva viherpiipertäjäjoukko saa historiansa parhaan sijoituksen samalla kun maailma kansainvälistyy ja toisaalta kaikenlainen pahuuskin nostaa päätään. Taistelu hyvyyden, idealismin ja luonnon puolesta jatkuu, ja liito-oravat saanevat viimein liitää rauhassa.

Vasemmisto on menettämässä kaksi paikkaa. Mielikuvani puolueesta on anarkistinen ja asioita rajusti ajava. Vähän kuin Vihreät, mutta vallankumouksellisemmin keinoin.

RKP eli hurrit eivät ole hievahtamassa, vaan säilyttävät yhdeksän paikkaansa. Suomenruotsalaisuus on sairaus, joka ei pesemällä parane. Ei siis ole ihmekään, että rantaruotsalaiset pysyvät kannassaan.

KD eli kristillisdemokraatit ovat menettämässä yhden paikan. Shokeeraavista lausunnoistaan tunnetulla Päivi Räsäsellä ei käytännössä ollut juuri vähennettävää. Suomessa kaikki kuuluvat kirkkoon, mutta vain paperilla. Vaikka Rikkinen (vai mikä olikaan) sai karkotettua kansaa kirkosta sankoin joukoin, ei puolueella tosiaan ollut paljon mistä karsia.

Sepä siitä sitten. Tällaiset vaalit tällä kertaa. Saa nähdä, muuttuuko jokin Suomessa seuraavalla vaalikaudella. Oma näkemykseni on, että aika vähän nämä asiat ihmisten elämässä näkyvät. Eduskunta, hallitus ja koko poliittinen järjestelmä pyörii jossain tuolla taustalla, mutta aika vähän meille siitä tietoa kantautuu – ellemme seuraa haukan lailla. En siis täten ihan ymmärrä sitäkään, miten jotkut niin kovasti ovat sanomassa, että Suomi on niin ja niin kuopassa ja meillä menee niin ja niin paskasti. Ovatko kaikki olevinaan niin poliittisesti valveutuneita, vai esittävätkö vaan? Negatiivisuudessa on helppo velloa, mutta kuinka paljon siitä on kiinni eduskuntatalon päätöksistä? Jos minua masentaa ja elämä potkii päähän, niin onko syy Stubbissa vai jossain ihan muussa? Mene ja tiedä!

2 kommenttia:

  1. Hahah tämä oli hyvin kirjoitettu!:D kiitos illanpiristyksestä, vaikka olivathan nuo vaalitkin jo melko hauskaa seurattavaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavasta kommentista! Oli juu hupia ja viihdettä tarjolla oikein isolla H:lla ja V:llä. :)

      Poista