torstai 28. toukokuuta 2015

Upeita tunnelmia ja hienoja kuvia Turkista

Tylsä otsikko, mutta toivon mukaan saan tästä tekstistä mielenkiintoisemman! Kuvat löydät lopusta!

Tällä hetkellä makaan vasta pedatulla jättisängyllä huoneessa numero 726. Linda ja Viljami ovat todennäköisesti jossakin altaalla, ja jälkimmäinen heistä oletettavasti vetelee sikeitä vaunuissaan.

Majoitumme Turkissa Side-nimisessä paikassa viiden tähden Ali Bey -hotellissa all-inclusivella. Olemme täällä Lindan vanhempien ja Lindan nuorimman siskon kanssa ja he ovat kustantaneet koko helahoidon. (Helahoito muuten tulee todennäköisesti ruotsista, jossa hela merkitsee kokonaista. Koko helahoidosta puhuminen lieneekin siis tautologiaa [itseään toistavaa]).

Mitä tarkoittaa all-inclusive? Sananmukaisesti se meinaa sitä, että kaikki kuuluu hintaan eli on valmiiksi maksettua. Käytännössä tämä toteutuu eri paikoissa vähän eri tavalla, mutta täällä totisesti tuntuisi melkolailla kaikki olevan maksutonta. Voin siis aikuisten oikeasti hotellista ulos astuttuani käydä tilaamassa vaikkapa ilmaisen valkosuklaa-Magnumin ja drinkin ja mennä niiden kanssa löhöilemään aurinkotuoliin meren rannalle. Samalla tavoin myös hodareita, pizzaa, hampurilaisia, limppareita, kaljaa, vohveleita, lettuja ja muuta herkkua voi vain käydä ottamassa oman mielen mukaan. 

Buffet-pöydästä löytyy kaiken muun lisäksi myös pastaa, sushia, halvaa, halloumia, mansikoita, kermavaahtoa, jäätelöä ja yhtä sun toista, kolmatta, neljättä, viidettä, kuudetta ja aivan varmasti vaikka kahdettakymmenettäkin herkkua! Valikoima on VALTAVA, eikä kyseessä todellakaan ole mitään tusinamoskaa, vaan aidosti laadukasta kamaa. Hyvänä puolena tässä kaikessa on tietenkin vapaus ja vaivattomuus, kun taas huonoiksi puoliksi voisin listata läskiytymisen, alkoholisoitumisen sekä rappioitumisen.

Totisesti, valikoimaa täällä on pirusti ja aina tuntuu yhtä oudolta, kun laskun sijasta tilausta seuraa hymy ja herraksi puhuttelu. Kyllä, tämä on paratiisi maan päällä! Ja ulkonakin on piru vie liki 30 astetta! Kaiken kruunaa se, että sain tänään tietää, että pääsin käyttäytymistieteellisen tiedekunnan pääsykokeesta läpi ja matkani kohti opettajuutta jatkuu halutessani jo tänä syksynä.

On kiistatonta, että tällainen viiden tähden touhu on luksusta, mutta yhden asian tahtoisin sanoa. En muista kuka julkkis se oli, mutta joku joskus sanoi, että olisi hyvä, jos jokainen voisi hetken aikaa kokeilla rikkaana olemista, jotta he tajuaisivat, ettei se ole onni ja autuus. Elämä vailla pakkoja ja pakotteita, velvollisuuksia ja vastuita, on toki piristävää vaihtelua, mutta jos seikkailuun lähtee peruskyynisellä ja pessimistisellä suomalaisasenteella, niin ei siinä ilmaiset drinkit paljon auta. Kuten Eckhart Tolle sanoo, spirituaalisesti vajaavainen ihminen ei löydä onnellisuutta rikkaudesta, vaan hän on varakkaana vain onneton hienommissa puitteissa. Sitten kun on homeostaattiset tarpeet tyydytetty ja vatsa kipeä herkuista, niin mistäs sitten nautitaan? Alkoholi on aina helppo vaihtoehto pitää hauskaa, mutta onhan surullista, jos se on se suurin tai jopa ainoa tapa.

En tarkoita sanoa, että olisin itse onneton täällä, vaan vain sitä, että tällainen tietyllä tapaa täydellinen elämäkään ei itsessään takaa yltäkylläisyyttä. Onnellisuus ei ehkä ole asenne, mutta se on tapa elää, olla ja kokea, eikä sillä ole juuri tekemistä maallisen mammonan kanssa. Kannattaa siis olla varovainen, ettei koko ikäänsä etsi ja toivo onnellisuutta asioista, joista voi löytää vain tyytyväisyyden. Ei siis sillä, etteikö tällainen hienossa mestassa lomailu silti olisi ihan yybersiistiä.

Seuraavassa satunnaisia kuvia matkaltamme! Tulimme tänne maantaina yöllä ja olemme yhteensä  noin viikon. (Jep, en muista ihan tarkkaa lähtöpäivää tai -aikaa, lol.)


Lomalla viimeinkin, voin ottaa iisimmin... Täydellinen matkakuva Viljamista! :)


Hieman jo palanut isukki muumiomaisissa käärinliinoissa altaan reunalla.


Yksi monista aterialautasistani. Kuvassa ainakin turkkilaisia herkkuja, mansikoita, melonia, sipulirengas, pannaria suklaakastikkeella, halvaa ja jotain rändöm settiä.


Siteen-kaupungissa (Side) oli tunnetun räppärin 50 Centin oma vessa.


Siteen basaaria. Tilaihmeitä nämä putiikit usein.


Hotellilla oli yöohjelmassa Spirit of Anatolya tai joku vastaava. Käytännössä tanssiesityksiä. Ihan siidee silleen niinku.


Toinen herkkulautasellinen. Mansikat on kivoja, koska ne on terveellisiä, mutta maistuu epäterveellisiltä. Täydellistä syötävää.


Iiiiiiiso paita.


Hotellista yöohjelman katsomosta. Minä, Linda, Viljami ja Lindan siskon hiuksia.


I'm a golden boy, came here to enjoy. Tietäjät tietää. (No joo, toi oli Israelin euroviisu tältä vuodelta.)


Hah hah! Typottivat kebabin! Ah hah haa! Eiku ai joo kun ne kirjottaa kebapin tolleen Turkissa.


Korttia on pelattu, eikös juu. Mitä ihmettä? Nää kuvatekstithän riistäytyy käsistä. Apua!


Mitä hassua tässä kuvassa on?


Drinkki kädessä. Lihava. :(


Turkkilaista rehevöitynyttä maisemaa.


Linda ja Viljami kohtasivat pienen vesiliukumäen vieressä ison ryhävalaan. :'(


Pimeä tie.


Kyllähän se auttaa pitämään paikat puhtaana.


Viljami-mollukka se siinä vaunuissa istuupi.


Näkyy ehkö huonosti, mutta tuolla lukee, että "Rent a boot". Ah hah, vai että "vuokraa saapas"?! Ah hah haa.


Mansikat kummittelevat lämpimän ruuankin kanssa.


Ehe ehe; kyllä se on ihan vaan suklaata.


Turkissa kreikkalaisia pylväitä? On sitä antiikin Kreikan aikoihin eletty!


Poika aurinkotuolissa tsillailees.


Mm-m! Kyllä täällä syödäänkin eikä vain napsita kuvia ruuasta!


Siinä taas yksi vohveli.


Isä ja poika yöllä. Eikun poika ja isä. Onneksi korjasin, ettei kukaan hämääntynyt.
2 kommenttia:

  1. Tosi kivan näköisiä kuvia, kiva lukea Sidestäkin kun sinne ollaan syksyllä matkalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan messevä paikka, vaikka Side jäi vähemmällä näkemiselle. Oltiin hotellin alueella valtaosa ajasta. :) Kiitos kommentista!

      Poista