lauantai 25. lokakuuta 2014

Ruokaohje: Helppo herkkupizza

Tadaa! Täällä jakelee ruokaohjeita henkilö, jonka ruuanlaittoerikoisuus on vuosia ollut kalapuikot ja makaroni! Onneksi avovaimoni on kuitenkin niin loistava leipuri ja kokki, että itsekin alan omaksua edes jotakin taitoja... Kohta esittelemäni resepti onkin avovaimoni tällä viikolla keksimä ja kehittämä. Linda (mukanaan Viljami) vietti nyt eilisen sekä tämän lauantain perheensä Suomi-asunnossa (asuvat isää lukuun ottamatta pääosin Luxemburgissa), joten olen nyt koittanut yksinkin tehdä tätä uutta herkkua itselleni. (Pitäisi ehkä käyttää vähemmän näitä sulkeita...)

Ensin esittelen ainesosat kuvilla. Itsekin voi toki soveltaa näiden kanssa, jos täytteet eivät ole mieleen.

Kaikki lähtee tietysti pizzapohjasta. Tämä oli Rainbow'n. Tomaattimurskan sijasta käytin Lindaa mukaillen nyt jääkaapissa ollutta Felix-ketsuppia pizzan sivelemiseen.


Itse käytin tällaista "kevyttä" meetvurstia. Vastaa pizzerioiden salamia.


Kinkuksi salamin rinnalle käytin Poutun savusuikaletta.

Perinteisen juuston sijasta Linda laittoi alkuviikosta pizzaan sinihomejuustoa. Tämä siksi, että normaali juustomme oli aikuisten oikeasti homeessa! Mutta ah, sinihomejuusto toikin pizzaan enemmän makua ja luonnetta vähemmällä määrällä rasvaa ja kaloreita!


Meidän perheessä pidetään tulisesta, joten itse spruittasin (onko tuo sana?) päälle vielä pikkasen tätä erinomaista Sriracha-kastiketta. Tämä on ihan paras kastike etenkin tuomaan makua muuten tylsiin kevytmakkaroihin. Kannattaa hankkia tätä ensi kesäksi! Saa hyvin monista isoista kaupoista.Voilà! (Googlaan aina, miten päin tuon aksentin pitäisi olla tuossa sanassa.) Tältä ruuan pitäisi suunnilleen näyttää ennen uuniin menoa! Kuvassa on toki kaksi kiekkoa yhden sijaan, mutta älä anna sen hämmentää!


Tämä kokonaisuus sitten laitetaan uuniin hautumaan. Uuniin ytyä noin 200 astetta ja aikaa menee niin kauan kuin hyvää tulee, mutta ehkä sellainen kymmenisen minuuttia. Itse suosin hieman taikinaista rapsakan sijaan.


Valmista tuli! Visuaalisesti ero paistamattomiin versioihin ei ole mykistävä, mutta syöntikokemuksen puolesta näitä ainakin kannattaa käyttää uunissa... ;)


Mikäli teit suunnilleen minun ohjeitteni mukaan ja laitoit about saman verran täytettä, niin kokonaiskalorimäärä per pizza nousee noin 500 kaloriin, pohjat ja kaikki täytteet tietysti mukaan laskettuina. Ei tämä mitään ihan kevyttä ruokaa tietysti ole, mutta pizzapaikkojen pizzat voivat olla kolme kertaa raskaampia ja paaaljon rasvaisempia. Eikä tälle kokonaisuudelle hintaakaan tule Lindan laskujen mukaan kuin parisen euroa per lätty! Ja noh, onhan itse tehty aina itse tehty! Bon appétit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti