torstai 30. lokakuuta 2014

Tillin tallin Tallinnassa

Ei nyt sentään oikeasti tillin tallin, mutta käytiin sunnuntaina parin kamusen kanssa Tallinan-laivalla. Asutaan perheen kanssa juuri sopivasti lähellä terminaalia, joten tuo eteläinen pääkaupunki on kuin naapurissa. Kaikkein huvittavinta on, että matkoja Tallinnaan saa aina ihan possuhalvalla. Yleensä ollaan huuto.netistä saatu menopaluut sellaisella kymmenellä eurolla per naama, mutta nyt oli kamu saanut ilmaiseksi opiskelijakortin kanssa lahjakortin. Neljän euron matkustajamaksuilla seilattiin päiväksi Tallinnaan. Vastaavalla rahalla pääsee hädin tuskin Helsingistä Espooseen!

Välikommentti: Tiesitkö, että Tallinnan vanha nimi oli Lindanise? Lindan isä varmaankin huvittuisi tästä! (Tajusitko vitsin?)


Olen aina ihmetellyt näitä Viking Linen terminaalissa olevia tuoleja

Merimatka sujui rattoisasti pokerimasinoita hakaten. Toisin kuin joskus, säilytin tällä kertaa järjen päässä ja hävisin koneen kitaan vain vaivaisen euron. Nuoruudessani olin aika kovakin pelaamaan osia ensimmäisistä palkoistani RAY:n peleihin, mutta nyttemmin nuo automaatit eivät kamalasti kiinnosta. Pientä vedonlyöntiä tulee kyllä harrastettua toisinaan. Joillekin koko ajatus uhkapelaamisesta on hirvittävä, mutta itse koen tuon mukavana pikku viihteenä ja arjen rattona. Ja hei: Suomessa miljoona ihmistä lottoaa ja uhkapeliähän se on sekin, vaikkei sitä moni siksi tunnu mieltävänkään.

Aika paljon tuli laivalla vain istuskeltuakin ja pahoinvoitua vahvassa merenkäynnissä. Kermaisat kaakaotkin vedimme huiveihimme! Niin, ja tulihan sitä myös otettua kuva Huumerin kanssa.


Virolaiset lapsia viihdyttäneet naiset puhuivat Houmerin sijaan Huumerista

Nämä tämän blogin kuvat jäävät nyt vähän irrallisiksi, kun en lopulta ottanutkaan juurikaan kuvia maissa. Sen sijaan maista otin nämä seuraavat kuvat, joissa näkyy kivasti vähän erilaisesta kuvakulmasta Helsingin kauppatori. Ensimmäisen kuvan keskellä voit hahmottaa myös mahtavan pikkupoikapatsaan, johon on ilmiselvästi otettu mallia meidän Viljamistamme... Harmillista, että tuo supersympaattinen komistus ollaan ilmeisesti pian poistamassa Helsingistä kaikesta sen saamasta hyvästä palautteesta huolimatta. Lainassakos se taisi jostain olla vai mitenkä...
Tallinnassa aika kului siivillä. Käytiin pikaisesti paikallisessa McDonaldsissa syömässä ja kiiruhdettiin sitten vielä Rimiin sekä Super Alkoon ostoksille. Vuosia sitten minulla oli tapana tuoda Rimistä Suomeen halpaa kuivalihaa eli beef jerkyä, mutta jossain vaiheessa hinnat hyppäsivät. Viime aikoina olen hakenut tuolta lähinnä Rimin omaa herkullista mysliä, mutta tällä kertaa sitä ei näkynyt missään. Vissiinkin ensimmäistä kertaa koskaan poistuin kaupasta tyhjin käsin.

Tämä hamppari ei hirveästi makuhermoja hivellyt. Barbeque-kastike maistui tylsältä, ja muutenkin nämä Viron burgerit ovat jostain syystä useimmiten aika mälsiä ja mauttomia.

Super Alkosta minulle tarttui mukaan viinipullo sekä lavallinen Batterya. Energiajuomien hinnaksi tuli vajaa euro tölkille, mikä on noin kolmasosa siitä, mitä yksittäinen tölksy kotimaassamme kustantaa. Vinkkupullo oli vissiin jotain femman luokkaa.

Olimme lopulta tavalliseen tapaan lähellä myöhästyä paluulaivasta, mutta kerkesimme kuitenkin niukin naukin takaisin. Tulomatkalla laiva oli täynnä oletettavasti viikonlopun paluuliikennettä, mutta lopulta löysimme istumapaikat ja saimme matkan taittumaan mukavasti. Hyvä reissu oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti